Energivenlige og holdbare pærer

Skaber den rette stemning i kirken

LED-pærer er et energirigtig og omkostnings-
mæssigt alternativ til lyskilde i 
kirken. Hos Lund Domkirke i Sverige har
 man oplevet de positive effekter ved at 
skifte fra glødepærer til LED-Pærer.

Lund Domkirke, som ligger i byen Lund i Sverige, ønskede en miljøvenlig løsning til deres belysning i kirken.

"Vi brugte tidligere glødepærer, som jo giver et flot lys. Ud over at der nu er er forbud mod at bruge glødepærer, er de dog også dyre i strøm. Derfor så vi positivt på en mere miljørigtig løsning, som kunne spare på erergien. Vi endte dermed at skifte til LED-pærer i vore lysekroner," fortæller Håkan Ekelund, som er driftsleder i Lund Domkirke.

Lund Domkirke har brugt virksomheden Danlamp i 10 år som leverandør af deres pærer. Danlamp har siden 1952 produceret lyskilder, herunder pærer (kirkekerter) til kirker og disses lysekroner. Det var derfor narturligt for Lund Domkirke at tage at i Danlamp i forbindelse med deres ønske om at skifte. Valget faldt på Danlamps kirkekerte LED-pærer.


LED-pærer skal give den rette stemning

Hos Danlamp lægger man stor vægt på, at pærerne skal give den rette stemning i kirken. Derfor er Danlamps LED kirkekerter udviklet med afsæt i glødepærens lys og stemning.

"lysekroner i kirker er typisk større end lamperne i hjemmet. Vi har derfor udviklet en større pære, der samtidig matcher stearinlyset, som kirker historisk set har været oplyst af. Det er utrolig vigtigt, at pæren bidrager til den helt særlige stemning, som findes i kirken," siger jan Vesterlund, direktør hos Danlamp.

Ingen LED-pærer er gået i stykker

LED-pærer er ikke bare mere miljørigtige, men holder også længere end glødepærer. Ifølge Energistyrelsen bruger LED-pærer 4-5 gange mindre og holder derfor længere end glødepærer

Hos Lund Dom kirke har man også oplevet, at skiftet fra glødepærer til LED-pærer har ført til "mindre bøvl".

"Ud over at vi sparer på strømmen, er der ikke en eneste af LED-pærerne, som er gået i stykker endnu! Det giver selvfølgelig en besparelse i kroner og ører, men det giver faktisk også en besparelse i vores tid. Hvis vi skulle skifte alle vores lamper, vil det tage hele 2 dage. Før vores skifte til LED-pærer, oplevede vi ofte, at glødepærerne gik i stykker," fortæller Håkan Ekelund

Håke Ekelund er meget tilfreds med samarbejdet.: "Vi har nu samarbejdet med Danlamp i 10 år og kun oplevet kvalitet i vores mange bestillinger."

Hvorfor udskifte til LED

  • Bruger 90% mindre energi
  • Samme farvegengivelse (kelvin)
  • Samme dimensioner
  • 5-7 gange så lang levetid
  • 3 Års 100% garanti
  • Gratis opsætning
  • Kan lysdæmpes
  • Dansk produkt