Smart Candle

Det er med stolthed at vi som de eneste i Danmark er blevet godkendt som forhandler af Engelske Smart Candle, som har en imponerende reference liste.

Smart Candle fremstiller LED lys af bedste kvalitet med den mest naturtro flamme.

Ligeledes kan lys leveres med fjernbetjening og genopladelige batterier.

Stearinlys er værre end cigaretter

En undersøgelse fra Statens Byggeforskningsinstitut konkluderede for flere år siden, at stearinlys er en større årsag til partikelforurening i hjemmet end eksempelvis cigaretrøg. Det har efterfølgende udløst mere grundige undersøgelser fra flere sider, men der er endnu ingen, der har overblik over de præcise konsekvenser ved at indånde røg fra stearinlys.

Værre end Nørreport Station

Jørgen Toftum er lektor ved Danmarks Tekniske Universitet, der har forsket i indeklima og partikelforurening. Ifølge ham er partikelforureningen inde i en stue med et eller flere stearinlys typisk langt højere end på en trafikeret vej.

"En hyggelig stue med et par stearinlys har et forurenings niveau omtrent på højde med det gamle Nørreport Station med store diesellokomotiver," siger Jørgen Toftum. Og vil man nedsætte den farlige forurening i sit eget hjem, er det meget svært at gøre noget effektivt.

Jørgen Toftums konklusion er klar. "Det eneste der virkelig virker, er og lade være med at tænde nogen stearinlys overhovedet," siger Jørgen Toftum.